Log in

СРЕЩА НА КМЕТА ИВАН КАДЕВ С ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НИКОЛАЙ ШУШКОВ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

На работно посещение в Банско днес пристигна областният управител Николай Шушков. Той проведе среща с кмета на общината Иван Кадев.

В делови порядък бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Иван Кадев запозна областния управител с проблема за поддръжката в проходимо състояние на реките извън урбанизираните територии и потърси съдействие от областната администрация за организиране на почистването на речните корита от наноси.

В подобна насока – за гарантиране сигурността на населението и предотвратяване опасността от наводнения, бе и апелът на кмета на Банско за съдействие за осигуряване на финансиране за изграждането на стени на река Глазне до мястото на смесването на реките Бъндеришка и Демянишка.

Областният управител прояви интерес към предизвикателствата, с които се сблъсква туристическият бранш в условията на пандемия, както и към проблемите, свързани с изграждането на втора кабинкова линия.

Иван Кадев и Николай Шушков набелязаха и други въпроси, по които областната администрация може да окаже съдействие за решаването им.

Кметът Иван Кадев с областният управител Николай Шушков