Log in

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ЧУДЕСАТА НА ИНДОНЕЗИЯ – ЕЛАТЕ В БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Не се учудвайте, когато, разхождайки се по площад „Възраждане” и по улиците „Пирин” и „Гоце Делчев”, видите фототабла с прекрасни снимки от ... Индонезия. Поводът е 75 години от обявяване независимостта на Република Индонезия и 65 години от установяване на дипломатически отношения с България.

Фотоизложба от най-големия архипелаг на Земята представя елементи от културата, бита и природата на Индонезия, чрез уникални фотографии от различни острови в екзотичната държава: Бали, Суматра, Флорес, Сулавеси, Западна Папуа, Калимантан, Нуса Пенида и други.

Изложбата „Чудесата на Индонезия” е включена в съпътстващата програма на Банско Джаз Фест и ще радва с красотата си банскалии и гости на града от 5 до 15 август.

На 7 и 8 август /събота и неделя/, на информационен щанд в непосредствена близост до общината, Почетният консул на Република Индонезия, Борислав Петров, ще разкаже за дейностите на консулството и посолството в България, ще запознае банскалии с далечната екзотична държава и ще демонстрира някои от индонезийските продукти, които могат да се намерят на територията на България.

Събитието се осъществява от Посолството на Република Индонезия, Почетното консулство в Банско и Министерството на туризма на Република Индонезия в партньорство с Община Банско.