Log in

ВСИЧКИ В ДЖАЗА! ВСИЧКИ В БАНСКО!

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Лятото в Банско е горещо, в пряк и преносен смисъл, сега ще става все по-горещо защото започва Банско джаз фестивал, беше категоричен кметът на община Банско Иван Кадев на откриващата пресконференция на събитие номер едно в културната програма на общината.

Фестивалът е под надслова „Всички в джаза! Всички в Банско!” С това издание ние целим да покажем уважението и почитта си към приятеля, когото загубихме миналата година - д-р Емил Илиев, инициатор и основен двигател на джаз фестивала в Банско.

Приемственост и развитие е посоката, в която работихме през последните месеци, за да създадем този фестивал, заяви още Иван Кадев.

Програмата на основната сцена в центъра на Банско е изключително разнообразна и показва най-добрите образци на съвременната джаз музика у нас и в чужбина. Програма, която демонстрира силата на човешкия дух и творческата енергия, които не могат да бъдат затворени от стени и ограниченията, които пандемията наложи.

Тази година, Банско джаз фестивал поставя начало на инициатива за подкрепа на млади джаз музиканти чрез дневна сцена в парка, където младите творци могат да се изявят.

Изненадите не свършват с втората сцена. В часовете между концертите са подготвени семейни активности с атрактивни теми като:”Тичай, мамо! Бягай, тате!”, Баба Яга пасти да яде”, „Каква футболна драма, уважаеми зрители”, „Юнаци с тумбаци” и много други. След сцената на площада, в късните часове фестивалната програма ще прелива в джем сешъни в бар Джинджър, съобщи Илияна Щерева от Асоциация Фестивалите в България, която съдейства на Община Банско в организирането и провеждането на фестивала.

Вики Алмазиду, Стефка Оникян и Генчо Въртовски споделиха своите емоции, свързани с Банско джаз фестивал и представиха музикалните проекти, на които почитателите на джаз музиката ще станат свидетели по време на фестивала.