Log in

ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ ОТ ТУРЦИЯ ПОСЕТИХА БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Специални гости на община Банско в петата вечер на Банско джаз фестивал бяха Н.Пр. г-жа Айлин Секизкьок – посланик на Република Турция в София, директорът на Аджъбадем Сити Клиник г-н Мехмет Айдън Айдоан и директорът на Турските авиолинии в България - г-н Мехмет Гюркайнак, съпровождани от г-н Бурхан Немутлу – генерален мениджър на х-л Регнум. Традиционно добрите връзки на община Банско с посолството на Турция бяха укрепени чрез съдействието на дипломатическото представителство, болница Аджъбадем и Турските авиолинии за организиране и провеждане на джаз фестивала.

Кметът на община Банско Иван Кадев проведе делова среща с официалните гости, на която беше обсъдено разширяването на културните  връзки на Банско с Република Турция и партньорските отношения с община Ерзурум. Бяха обсъдени възможностите за представянето на Банско на турския туристически пазар и туристическия обмен.

Гостите от Турция, заедно с хилядната публика на централния площад в Банско, се потопиха в красотата на балканската музика с джазово звучене, в изпълнение на един от най-талантливите турски джаз музиканти – Билал Караман и със специалното участие на Иво Папазов – Ибряма.