Log in

КРАСИВ, ЕЛЕГАНТЕН И МНОГО ЕМОЦИОНАЛЕН ФИНАЛ НА БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТИВАЛ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С любимите филмови песни на поколения българи завърши Банско джаз фестивал. Плевенската филхармония, Хилда Казасян и Теодосий Спасов подариха на публиката в последната фестивална вечер незабравимо преживяване. Никой пред сцената в лятната нощ не можеше и не искаше да крие чувствата си, когато слушаше незабравимите мелодии от Козия рог, Вчера, Момчето си отива, Таралежите се раждат без бодли и десетки други заглавия от златния фонд на българското филмово изкуство.

Българската следа в края на фестивала беше видима и в изпълненията на румънската етно-джаз певица Теодора Енаке-Броди.

Организаторите на фестивала – община Банско, Асоциация Фестивалите в България, доброволците и спомоществувателите получиха заслужени аплодисменти от публиката, която препълваше централния площад през всички осем фестивални вечери.

Кметът Иван Кадев благодари на всички участници в Банско джаз фестивал. В резултат на общите усилия, фестивалът беше успешен. Целта беше постигната – богата и разнообразна програма на най-добрите български джаз музиканти и силно чуждестранно участие на изпълнители, чието присъствие е чест за всяка световна сцена. Освен високото ниво на изпълнителите от основната фестивална програма, с не по-малко талант и професионализъм се изявиха младите български музиканти на втората сцена в парка и в следващите години ще ги слушаме тук, посочи още кметът на Банско.