Log in

БАНСКО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА ПО РАДИООРЕНТИРАНЕ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Българската федерация на радиолюбителите (БФРЛ), съвместно с Община Банско, организира XXIII Европейско първенство по радиоориентиране (радиозасичане) & XVIII Европейско първенство за юноши и девойки по радиоориентиране (радиозасичане). То ще се проведе от 28 август до 3 септември в гр. Банско. Състезателни центрове са х-л Маунтинпарадайз и х-л Сънрайз.

Над 350 състезатели, съдии и треньори от 25 европейски държави ще пристигнат в Банско, за да  вземат участие в състезанията. Те ще се проведат на няколко места в различни стартове.

Спринтът ще бъде на 29 август над Пирин Голф & Кънтри Клуб. На 30 август и на 1 септември ще бъдат класическите дистанции на Предел, а на 2 септември в околностите на село Бачево ще се проведе фоксорингът.

По време на Европейските първенства ще се използват възможно най-новите технологии, като GPS проследяване на състезателите, радиоконтроли на всички предаватели по трасето.

Българският отбор е съставен от над 20 състезатели и ще има представители в повечето категории. Надежди за отлично класиране в  елитните групи имат Иван Сираков – двукратен световен шампион и медалист от европейски първенства, Андрея Дяксова – многократен световен и европейски шампион и призьор при девойките, Евангелина Дяскова – европейски шампион и призьор от световни първенства за девойки и Димитър Желязков – класиран на четвърто място от последното Европейско първенство в Словения през 2019 г.

Резултатите ще се следят в реално време на страницата на първенството: www.ardf2021.eu