Log in

В БАНСКО ОТВОРИ ВРАТИ НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
В празничния ден, когато честваме делото на народните будители, в Банско отвори врати нова детска градина.

В празничния ден, когато честваме делото на народните будители, в Банско отвори врати нова детска градина. Тя бе открита с тържествен водосвет и символично прерязване на лентата. Шестият филиал на Детска градина „Здравец“ гр.Банско е дългоочаквана придобивка за града. Просторната, слънчева и модерна сграда е построена за 4 групи по 25 деца. Освен всички необходими помещения за игри, занимания, спане, хранене, хигиена и медицински грижи, в новата детска градина е изграден и физкултурен салон със зашеметяваща гледка към планината. В техническо отношение сградата е в пълно съответствие със съвременните изисквания - инсталирани са асансьор за деца с двигателни проблеми и два кухненски асансьора, както и модерна отоплителна система.

Кметът Иван Кадев честити откриването на новата детска градина с пожелание децата да растат в нея здрави и щастливи. Той изказа благодарност към всички, които са допринесли за изграждането й.

С новата детска градина се решава проблема с местата за най-малките. Досега за нито едно дете в Банско не е направен отказ за прием, дори и за тези, чиито родители идват в града като сезонни работници. Но с нарочни решения на Общинския съвет всяка година се одобряваше завишаване на броя деца в група.

Присъстващите на скромното, заради санитарните мерки, тържество си пожелаха децата в Банско всяка година да стават все повече и скоро и новата детска градина да отеснее.