Log in

БАЛЕТЪТ НА ВАРНЕНСКАТА ОПЕРА С ДВЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ В БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
С две вълшебни представления балетната трупа на Варненската опера ще зарадва, както малките любители на балетното изкуство, така и по-възрастните ценители!

С две вълшебни представления балетната трупа на Варненската опера ще зарадва, както малките любители на балетното изкуство, така и по-възрастните ценители!

Балетният фестивал се осъществява под патронажа на кмета на град Банско Иван Кадев.

18.02./ 18 ч. - "Вечер на съвременната хореография" - балетен спектакъл

Хореографии на:

Анна Пампулова

Адриан Марсело Саенц Молина

Във «Вечер на съвременната хореография» балетната трупа на Държавна опера Варна ще представи: Двата свята на „Омагьосани картини“, на известната хореографка Анна Пампулова, по едноименния музикален албум на Нелко Коларов и “Immersion” (Потапяне, англ.), на мексиканския танцьор и хореограф - Адриан Марсело Саенц Молина.

19.02./ 18 ч. - "Лешникотрошачката"

Балет от П. И. Чайковски в 2 действия по едноименната приказка на Е. Т. А. Хофман „Лешникотрошачката и царят на мишките”

Хореография з.а. на Русия - Сергей Бобров

Сюжетът разказва за малката Мари, която мечтае за истински коледен подарък, но вместо него получава лешникотрошачка с формата на войник в красива униформа. Мечтата все пак се сбъдва – сънят отвежда Мари в едно вълшебно царство и там тя танцува в обятията на своя Принц Лешникотрошач. Тя преживява чудни приключения, среща крал и кралица, мишки и цяла армия от оловни войници. Куклите й показват очарователни танци от Испания, Китай, Русия, Франция, а накрая всички се завъртат в един щастлив финален валс.

ПРОДАЖБА И РЕЗЕРВАЦИИ НА БИЛЕТИ: Посетителски информационен център , тел.: 0749 88580 / 0888 251095; Касата на НЧ “Н. Вапцаров“ – гр. Банско, тел.: 0882521052, 0885402424

БИЛЕТИ ОНЛАЙН: https://www.eventim.bg/bg/