Log in

Ден на българския спорт

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта

17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта с Решение №581 на Министерския съвет от 4 август 2006 година. Това е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославяли името на България.

Ежегодно община Банско организира различни спортни мероприятия по случай празника.

От сутринта градският стадион се огласяше от веселия смях на най –малките - децата от детските градини. Забавната надпревара донесе много радостни емоции на малчуганите.

За учениците от учебните заведения в града спортният празник стартира следобед на терените в Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“. На футболните игрища се проведе турнир между отборите на всички училища в града. Паралелно с футболната надпревара бяха организирани открити тренировки по тенис на корт.

Всички игри се проведоха със съдействието на треньорите от спортните клубове и други спортни специалисти.

Победителите в турнира бяха наградени с купи и грамоти от заместник- кметa Костадин Атанасов, който подчерта, че здравето и развитието на личността, нравственото възпитание и изграждането на характера на младото поколение е огромен приоритет за ръководството на община Банско.