Log in

Банско изпрати абитуриентите от Випуск 2022

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
 Банско изпрати абитуриентите от Випуск 2022

Уважаеми учители и родители, уважаеми зрелостници, скъпи момичета и момчета,

За мен е чест и привилегия да поздравя зрелостниците от трите професионални гимназии в гр. Банско – Професионалната гимназия по електроника и енергетика, Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“ и Гимназията по туризъм „Алеко Константинов“. Поздравявам ви за успешното завършване на тази част от вашето образование, за знанията и уменията, които придобихте, за труда и усилията, които положихте. Казвам ви го съвсем искрено, защото вие сте випуск, който завършва средното си образование, две години от което преминаха в необичайни условия. Но съм убеден, че трудностите само са закалили характера ви и са ви направили по-адаптивни. Всеки от вас е научил това, което е преценил, че ще му трябва, или това, което е пожелал от учебните дисциплини и от общуването си с учителите.

Вие вече издържахте първия си голям житейски тест – 12 години, прекарани в учение. Но сега, когато навлизате в истинския живот и ви предстоят още по-сериозни изпити. Пожелавам ви да ги издържите успешно. Каквото и да сте избрали за своето бъдеще, желая ви да не спирате да се образовате и учите през целия си живот. Бъдете упорити и не се предавайте пред трудностите дори и когато се наложи да направите крачка назад, защото животът има нужда от вас, светът се крепи на младостта ви, вие сте нашето продължение, нашата надежда, нашата вяра.

Надявам се, че връзката ви с Банско ще остане винаги здрава и силна, независимо къде ще ви отведат житейските ви пътища и вярвам, че много от вас ще намерят своята реализация именно в нашия град. Вие сте тези, които можете да го направите още по-хубав и привлекателен – истинска визитна картичка на България.

Скъпи момичета и момчета, живейте просто, говорете истината, не забравяйте приятелите си, правете добро, благодарете за всичко, което идва в живота ви, и помнете, че най-голямото богатство, което имате, е времето – ценете го!

Бъдете усмихнати, позитивни, изпълнени с мечти и сили да ги постигате! Очакват ви нови предизвикателства! Очаква ви животът!

На добър час, випуск 2022!