Log in

КМЕТЪТ КАДЕВ НА ПРИЕМ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
КМЕТЪТ КАДЕВ НА ПРИЕМ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

След двегодишно прекъсване, президентът на Република България Румен Радев отново бе домакин на приема по случай 24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура. На приема присъстваха премиерът Кирил Петков, Министри, бивши Президенти, Омбудсманът на Републиката, представители на съдебната и местната власти, учители, творци, дейци на културата, военни, депутати и представители на вероизповеданията у нас.

"Буквите, езикът, културата, са нашият общ дом. Те са вградени здраво в темелите на българската държавност и идентичност. Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната мисия да бъдем държави на духа. Наш дълг е тази историческа за България мисия да се утвърждава и днес. Това е призванието на всички родолюбци и просветители, които осъзнават своята отговорност към отечеството и света, и към бъдните поколения". С тези думи президентът Румен Радев започна приветственото си слово.

По покана на президента Румен Радев на церемонията присъства и кметът на Община Банско Иван Кадев, който сподели:“като основен приоритет в моята управленска програма е залегнало развитието на образованието в Община Банско“.

Приемът бе открит с Националния химн на Република България и известния като химн на българската просвета „Върви, народе възродени“, в изпълнение на Детския хор на Българското национално радио.