Log in

ДЕЦАТА ОТ ОБЩИНА БАНСКО СЪБРАХА НАД ТОН И ПОЛОВИНА ОТПАДЪЦИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
Приключи инициативата на Община Банско и ЕКОПАК „Рециклиращо училище“, свързана със събирането на отпадъци, годни за преработка.

Приключи инициативата на Община Банско и ЕКОПАК „Рециклиращо училище“, свързана със събирането на отпадъци, годни за преработка. В продължение на месец, учениците от всички училища в общината събираха у дома пластмасови бутилки и алуминиеви кенове. Те събраха над 1 500 кг с рециклируеми отпадъци от опаковки и взеха участие в повече от 130 еко-урока в рамките на кампанията .

„Вярвам, че ще продължите да се грижите за природата всеки ден и навсякъде. Толкова лесно е, а има толкова голямо значение – да не замърсяваме, да разделяме отпадъците по видове, да не разхищаваме природните ресурси. Такова е поведението на модерния човек! А вие сте модерни млади хора, които живеят в едно от най-красивите места на планетата. Нека пазим чисти нашето Банско, нашия Пирин, нашата България!“ с тези думи зам.-кметът на Община Банско Костадин Атанасов приветства участниците в кампанията.

В инициативата се включиха всички училища на територията на общината. Най-голямо количество пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, спрямо изчисления коефициент, събраха младежите от ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Добринище, които заемат и призовото място. На почетното второ място са учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с.Места, следвани от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско. Победителят получи 3D принтер и спортни пособия от ЕКОПАК. Подаръци от Община Банско и ЕКОПАК получиха всички участници в кампанията.