Log in

ДОБРОВОЛЦИ ОТ БАНСКО СПЕЧЕЛИХА ПЪРВО МЯСТО В ОБУЧЕНИЯТА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ДОБРОВОЛЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

В с.Белица, община Тутракан се проведе третото от общо 6 предвидени международни обучения на български и румънски доброволци в рамките на проект ROBG 332 "Joint Volunteering for a Safer Life", финансиран от програма Interreg V-A Romania-Bulgaria.

Четирима доброволци от Банско, съвместно с доброволци от Пазарджик, спечелиха първо място и грамота в обученията, като премериха сили с румънските и доброволци от Пловдив.

Обученията са организирани съвместно от НАДРБ и Главен Инспекторат за Извънредни Ситуации на Румъния, а преподавателите са осигурени от ГД ПБЗН и Академията на МВР. Доброволците се запознаха с потенциалните рискове от мащабни бедствия и възможностите за оказване на взаимопомощ в трансграничния регион между България и Румъния. Освен това, преминаха през теоретична и практическа подготовка по различни теми, сред които горски пожари, наводнения, издирване, спасяване и други.