Log in

ФЕСТИВАЛ НА УЧИЛИЩНИТЕ ОРКЕСТРИ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
ФЕСТИВАЛ НА УЧИЛИЩНИТЕ ОРКЕСТРИ

Училищният оркестър е символ на своето училище и дори репетициите са достойни за нашите аплодисменти, защото със звуците на марш, изпълняван с вдъхновение от ученици, в града идва празник.

В края на тази седмица в Банско официално ще празнуваме началото на лятната ваканция. Фанфарни и духови ученически оркестри и мажоретни състави ще върнат в града безгрижния дух на ученическите години, в които думата ваканция се пише с главна буква.

Специално подготвени за първото издание на Фестивал на училищните оркестри концертни програми ще представят Ученически духов оркестър към СУ „Любен Каравелов“, гр. Копривщица, Младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев”, гр. Велинград, Фанфарен оркестър и мажоретен състав 2 ОУ „Константин Фотинов“, гр. Лом, Младежка музикална формация-духов оркестър към ЦПЛР-ОДК, гр. Велинград. Техните музикални ръководители ще участват в уъркшоп с подполковник Ради Радев - главен диригент на Българската армия и началник на Гвардейския представителен духов оркестър, а за децата организаторите са подготвили приключения и развлечения с подкрепата на Конна база „Кошерината“, Атракционен парк „Не се отказвай“, Приключенски център “Green life”.