Log in

И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
От 147 участници в конкурс

През месеца, в който честваме 300 години от рождението великия ни съгражданин Паисий Хилендарски, 260 години от написване на „История славянобългарска“ и 60 години от канонизацията на отец Паисий, в поредица от публикации представяме успехите на децата от община Банско в извънучебната дейност през завършващата учебна година.

Децата ни са достойни наследници на Паисий Хилендарски и ние сме горди, че те носят в себе си искрата на Възраждането, будния ум и предприемчивостта на предците си. А начинът да ги покажат е чрез резултатите от техния труд в полето на знанието.

Професионална лесотехническа гимназия "Никола Й. Вапцаров" гр. Банско, бележи успех след успех. От 147 участници в конкурс "Европа е моят дом - нека го запазим чист и зелен" двама от отличените са от нашето училище - Катерина Чолева спечели първа награда за макета "Еко селище", а десетокласникаПламен Рашков получи сертификат за участие с презентация.

В националното състезание "Горски многобой" 2022, проведено на територията на ДЛС-Балчик, Северин Моллов спечели второ място в най-тежката дисциплина - "Разпознаване на дървесни видове по клонки, семена, стъпки и следи на дивеч и вредители".