Log in

ТРИ ПЛАНИНИ ХАРД ЕНДУРО БАНСКО 2022

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
ТРИ ПЛАНИНИ ХАРД ЕНДУРО БАНСКО 2022

Банско отново бе домакин на престижното състезание по мотоциклетизъм „Три Планини Хард Ендуро Банско“, което е част от BG X Enduro Championship. В продължение на два дни, близо 200 картотекирани мотористи се съревноваваха по перфектно подготвените трасета. Домакини и организатори на най-авторитетния старт и най-голямо състезание от шампионата в календара за 2022 год. бяха Мото Дружина Банско и Община Банско.

В шампионата мериха сили състезатели в класове експерт/сеньор, стандарт, жени, джуниър.

В клас „Профи” първото място спечели Любомир Иванов от клуб „МСК Препараторите”, след него се класира Станислав Кирилов от клуба на домакините - „Мото дружина Банско”, трети в категорията бе Илиян Кузманов от клуб „СК АФГ ТИМ”.

В клас „Експерт” най-бърз беше Мартин Петков от клуб „СК Екстрийм Рейсинг”, следван от надеждата на Банско - Борис Чакъров, а трети се класира Атанас Ангелов от „МСК Хард Райдърс”.

За крайното класиране в клас „Сеньори” шампион стана Асан Имамов от „Ендуро Корница”. В следващата категория „Стандарт” победител стана Иван Цончев от клуб „Алба Дамасцена –МСК”, а първа при жените триумфира Габриела Мартинова от „СК Екстрийм Рейсинг” .

В категория "Джуниър" най- малките състезатели от обора на домакините се представиха блестящо. Второ място за Александър Пиришанчин, трети - Иван Керанджиев, следван брат си Мирослав Керанджиев. Мартин Ковачев се класира пети, Иван Чакъров се класира на шесто място.

Призьорите бяха наградени от кмета Иван Кадев, който също получи награда с признателност за оказаната подкрепа за организацията и провеждането на елитното състезание.