Log in

Лятна филмомания под звездите 2022

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
Лятна филмомания под звездите 2022

Ако сте любители на приключенски и екстремни филми, очакваме Ви на „Лятна филмомания под звездите“ на 21, 22 и 23 юли - най-доброто от Банско Филм Фест. И тази година ще Ви пренесем под звездното небе на Банско и Пирин планина, за да се докоснете до най-доброто от световното екстремно, планинарско кино с филми за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата Планета.

Всички гости на Банско ще се насладят на филмов маратон в три филмови вечери под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното кино с 8 филма от Австрия, Испания, Словакия, България, Австралия, Полша, Белгия и др. Ще пътуваме от Хималаите до Патагония, от Алпите до река Ганг в Индия, ще видим и 5 коренни жени от Боливия и тяхната мечта да изкачат най – високата планина в Южна Америка, ще разберем колко са свещени планините за непалците и възможно ли е да се спуснеш със ски от осемхилядник?

Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2022″ представят още много уникални кадри и герои - най-известните приключенци в света!

Прожекциите стартират в 21.00 часа на площад „Никола Вапцаров“, град Банско, вход свободен.

Заповядайте!