Log in

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС КЪМ БАНСКО ОПЕРА ФЕСТ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
БАНСКО ОПЕРА ФЕСТ

С мюзикъла „Брилянтин“, певци, музиканти и балетисти от Държавна операВарна върнаха хилядната публика на централния площад в Банско в стила на музиката от 50-те години на миналия век и към вечните вълнения на младите хора на прага на зрелостта, през първата вечер на Банско Опера Фест.

Публиката се наслади на свежия спектакъл и особено много на вечнозелените балади като "Безнадеждно отдаден на теб", "Санди" и "Ти си този, когото желая" в кулминацията на мюзикъла.

При огромен интерес на многобройната публика, за която площадът се оказа тесен, протече и втората вечер. Безсмъртната история за любовта на Ромео и Жулиета и завладяващата музика на Шарл Гуно развълнуваха почитателите на класическата музика. Блестящите изпълнения на Мария Павлова и Рейналдо Дроз в главните роли, другите солисти, оркестърът и хорът превърнаха Банско Опера Фест в истински празник.

За пореден път, и тази година артистите от Варненската опера показаха на сцената в Банско талант, най-висок професионализъм, искреност в изпълненията и уважение към публиката, а зрителите им се отплатиха с многобройни аплаузи.

Препълненият площад на Банско в двете фестивални вечери е видимата оценка за интереса към Банско Опера фест и за неговата значимост като един от най-успешните фестивали в богатия културен календар на общината.