Log in

ОБЩИНА БАНСКО ИЗПЪЛНЯВА ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА ЗА 2022

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
ОБЩИНА БАНСКО ИЗПЪЛНЯВА ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА ЗА 2022

В интензивен ход е изпълнението на общинската инвестиционна програма за рехабилитиране на уличната мрежа в гр.Банско, гр.Добринище и селата Кремен и Обидим, и подобряване на инфраструктурата в промишлените зони на общинския център. Работи се по смяна на тротоарните настилки и бордюри, ремонт и полагане на изцяло нова асфалтовата настилка.

В напреднал етап е ремонтът на поликлиниката в Банско. Улиците в зона Мешинка вече са завършени, работи се по тези в Забиница. Изпълняват се дейностите от втория етап на реконструкцията на ул.“Тодор Каблешков“. В различни фази са ремонтите по улиците „Неофит Рилски“, „5-ти Октомври“, „Бяло море“, „Иван Михайлов“, „Търново“, „Христо Чернопеев“ и „Шинова ела“.

Започна и изпълнението на проекта за укрепване на коритото на река Глазне в Банско, южно от моста на ул. "Найден Геров" до водослива на реките Демянишка и Бъндеришка.

В Добринище са изпълнени или са в процес на завършване ремонтите на покрива на училището, и по улиците „Александър Стамболийски“, „Паисий“, „Ленин“, „Самуил“ и „Шипка“.

Предстои ремонт на улици в с. Гостун и с. Осеново.

Реализирането на общинската инвестиционна програма ще продължи и в следващите месеци, докато метеорологичните условия позволяват работа на открито.

Въпреки че сме в последните дни на астрономическото лято, вече започна подготовката за предстоящия зимен сезон.