Log in

СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯ УЧИТЕЛИ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯ УЧИТЕЛИ

Силно емоционална среща, която не остави равнодушен нито един човек, бе проведена в тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров”. Учители от различни поколения се събраха, за да отбележат знаменателната 175-годишнина на СУ „Неофит Рилски”. Училището, с което е свързан животът на всички банскалии, а за стотици учители през годините то е било и съдба.

Затрогващи думи на учители, започнали професионалния си път преди броени месеци, и на учители, посветили повече от четири десетилетия на образованието и възпитанието на децата от Банско, развълнуваха присъстващите. През смях и сълзи, спомените и разказите на няколко поколения учители обрисуваха една достойна за гордост картина на образованието в нашия град.

Поздравявам ръководството на нашето Средно училище ”Неофит Рилски”, което празнува една достолепна и много авторитетна годишнина - 175 години училище в Банско, за чудесната инициатива да събере на едно място учители от различни поколения. Поколенията са различни, но целта на всички и винаги е била една – да предадат знанията си на децата и младежите, да ги образоват, обучат и възпитат, каза в приветствието си зам.-кметът Костадин Атанасов. В обръщението си към учителите той изказа благодарност за това, че те, изграждайки децата като личности, всъщност са тези , които създават нашето Банско.

Ученици от СУ”Неофит Рилски” поздравиха учителите с музикална програма.