Log in

МЕДАЛИ ЗА БАНСКО НА ОЛИМПИЙСКИЯ ЗИМЕН ФЕСТИВАЛ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
МЕДАЛИ ЗА БАНСКО НА ОЛИМПИЙСКИЯ ЗИМЕН ФЕСТИВАЛ

За поредна година олимпийския младежки фестивал в Осогово събра талантите в ските и сноуборда на старт. Организатори на събитието, което се провежда под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“, са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. Те имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст. По традиция скиорите на ски клуб „Банско“ и сноубордистите на Юлен взеха участие в зимния фестивал. Първи на старт застанаха алпийците в гигантския слалом. Състезателите на ски клуб „Банско“ - Райна Лечева и Мартин Чорбаджиев завоюваха бронзовите медали в своите възрастови групи. Мал шанс остави Иван Попов извън тройката. В топ 10 се наредиха и техните съотборници

Стефания Шопова, Даяна Василева, Кристина Мавродиева, Ивайло Атанасов, Благовест Терзиев, Николай Шарков и Иван Загорчин.

Веднага след това беше даден старт на сноубордистите. Сред най-бързите бяха и състезателките на Юлен - златен медал за Аглика Георгиева и сребро за Анита Райчева при момичета до15 години.

Младите таланти в зимните спортове бяха наградени с предметни награди, купи и призове.

Очакваме успехи и във втората част на фестивала, където участие ще вземат младите ни таланти в ски-бягането и биатлона.