Log in

ОЛИМПИЙСКИТЕ НАДЕЖДИ НА БАНСКО С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЗИМНИЯ ОЛИМПИЙСКИ ФЕСТИВАЛ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
ОЛИМПИЙСКИТЕ НАДЕЖДИ НА БАНСКО С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЗИМНИЯ ОЛИМПИЙСКИ ФЕСТИВАЛ

На 11 и 12 март в ски зона „Мечи чал“ - Чепеларе се проведе втората част от единадесети зимен олимпийски фестивал по биатлон и ски-бягане.

Първи стартираха състезателите по биатлон от клубовете в страната във възрастови групи U12 и U14.

Клуб по биатлон Банско – 2019 спечели един златен, един бронзов медал и класиране в първите десет във всички възрастови групи в дисциплината Индивидуално.

При момичетата на най-високото стъпало със златен медал се окичи Никол Габерова, четвърто място за Лъчезара Димитрова, следвана от Валентина Дурчова, шеста е Габриела Попдимитрова, а Ванеса Калайджиева се класира на седмо място.

При момчетата бронзов медал спечели Иван Котирков, Лео Трайков се класира на четвърто място, пети е Николай Пеев, следван от Емо Юлев, който се класира на шесто място и тринадесети в класирането се нареди Иван Кадев. Георги Котирков се състезава при момчетата младша възраст и се класира на седмо място.

В беговите дисциплини на зимния фестивал възпитаниците на клуб по ски – Банско също се представиха блестящо. При момичетата U14 най-бърза беше Станимира Чучулаина, която се класира на шесто място, осмо място за Александра Чокур, Мира Кюлева е десета, а Николая Дурчова се нареди на дванадесето място в крайното класиране.Талантливият Йоан Кленовски зае десето място при момчетата младша възраст.

За младите таланти в зимните спортове бяха предвидени много предметни награди, купи и призове.

Сред официалните лица наградили призьорите беше и олимпийската шампионка от Нагано – Екатерина Дафовска.

Вече единадесет години зимният олимпийски фестивал се превръща в празник, давайки шанс на все повече деца за спортна изява.