Log in

АЛПИРИНСКИ СА ШАМПИОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ОТБОРНАТА ДИСЦИПЛИНА ПО СКИ-АЛПИНИЗЪМ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
АЛПИРИНСКИ СА ШАМПИОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ОТБОРНАТА ДИСЦИПЛИНА  ПО СКИ-АЛПИНИЗЪМ

На 11 март се проведе държавното първенство по ски-алпинизъм за купа „Мальовица“, организирано от Българска федерация по катерене и алпинизъм. В 29-то му издание,  клубът на Банско - „АлПиринСки“, отново е лидер в класирането в дисциплината „Отборно”.

При картотекираните състезатели в категория мъже, двойката на Никола Калистрин и Иван Геров се класира на първо място, увенчавайки се с поредната титла на държавни шампиони. На второ място с вице- шампионска титла е двойката на Виктор Стефанов и Димитър Георгиев,  а Антони Диков и Николай Диков се класираха на трето място.

При жените двойката на Ивона Михайлова и Екатерина Осичкина оглави класирането, следвани от двойката на Яница Златева и Елина Хаджиева с второ място.

При некартотекираните състезатели в по-късата  дистанция, състезателят на АлПиринСки - Иван Парлапанов донесе още точки за отбора, като се класира на второ място.

Клубът на Банско продължава своята подготовка за следващите стартове от държавния календар, а най-добрият ни състезател - Никола Калистрин ще представи страната на Световната купа  по ски-алпинизъм на 18 и 19 март в известния алпийски център – Шладминг, Австрия.