Log in

КАРАЙ ПО-БАВНО, ЖИВЕЙ ПОВЕЧЕ!

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
КАРАЙ ПО-БАВНО, ЖИВЕЙ ПОВЕЧЕ!

Община Банско и Мото дружина Банско организират събитие, посветено на Деня на безопасността на движението по пътищата.

То ще се проведе 29 юни, от 10:00 часа, на пл. "Никола Вапцаров". Отворено е за граждани и гости на Банско, но най-желаните и специално поканените участници са децата от детските градини и учениците.

Мото дружина Банско, Обществен ред и сигурност на Община Банско, БЧК – гр. Благоевград, РУ на МВР - гр. Банско и ПБЗН – гр. Банско ще представят пpaвилaтa зa бeзoпacнo движeниe нa двyĸoлecни пpeвoзни cpeдcтвa, важността на екипировката, ще има демонстрация на последствията от неспазването на всички тези правила. Мотористи, полицаи и пожарникари ще покажат реалистично последиците от превишената и несъобразената скорост, правилното ползване на предпазни средства, техническата изправност на МПС, поведението на участниците в движението към уязвимите участници в него и последствията от неспазването на всички тези правила.

Мотото на инициативата на Община Банско и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" е „Карай по-бавно, живей повече!“ Участниците в нея ще получат специални грамоти в края на мероприятието.