Log in

ЗА ДЕВЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ ПЪСТРИТЕ И АТРАКТИВНИ КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ „ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО” ЩЕ РАДВАТ ГОСТИТЕ НА БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
ЗА ДЕВЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ ПЪСТРИТЕ И АТРАКТИВНИ КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ „ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО” ЩЕ РАДВАТ ГОСТИТЕ НА БАНСКО

Ако искаш да се научиш да предеш, да плетеш на стаги или на кука игла – ела в Банско!

Всички, които изберат Банско за кратък или по-дълъг отдих през Лято 2023, ще имат възможност да включат в почивката си разнообразни дейности от местния бит и култура, характерни за различни епохи.

За девета поредна година, по време на активния летен сезон в подготвената програма от общинския Туристически информационен център  културните вечери „Традиции и изкуство“ има богат избор от демонстрации на бански занаяти.  Като плетене на стаги, грънчарство, предене, плетене на шушони, на кука игла, сноване, пресукване, дърворезба, изработване на сувенири от текстил и други.

Демонстрациите се съпровождат от фолклорни състави община Банско, които същевременно демонстрират местното музикално богатство, изразено с автентични инструменти и традиционни бански песни и културното наследство, изразено в автентични носии от региона.

Множество местни автори ще преобразят фоайето на Туристическия информационен център, организирайки изложби на теми живопис, дигитална графика, художествена обработка на дърво и дървопластика, рисувано стъкло, икони, енергийни картини, ковано желязо и други.

Културните вечери „Традиции и изкуство” ще продължат от 30 юни до 3 октомври.

Ела в Банско, седни до чаровните бански баби облечени в своите красиви носии и се научи на занаят!