Log in

Актуализация на Генералния план за организация на движението в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
Актуализация на Генералния план за организация на движението в Банско

Уважаеми жители на град Банско,

Общинска администрация подготвя актуализация на Генералния план за организация на движение в нашия град. Това е важна и необходима стъпка за оптимизиране на транспортната инфраструктура и подобряване на мобилността в градската среда.

Актуализацията на Генералния план за организация на движението има за цел да адаптира настоящите пътни системи и организация на движението към съвременните нужди на нашето нарастващо население и трафик. Ще се обърне специално внимание на подобряване на безопасността, намаляване на замърсяването и оптимизиране на движението.

Организацията на движението в гр.Банско към настоящия момент е по план, приет през 2018 г. През петгодишния период на неговото действие в градската инфраструктура са настъпили редица промени, които налагат актуализирането му – изградени са нови улици, пешеходни зони, паркинги за платен и безплатен престой на автомобили и т.н. Това налага оптимизация на организацията на движение, актуализация на хоризонталната и вертикалната пътна маркировка и гарантиране безопасността на движение в максимална степен.

Процесът на актуализация на Генералния план на движение включва събиране на данни и статистика, изследване на трафика, консултации със заинтересованите страни и анализ на предложения. Това е многостъпков процес, който ще вземе предвид както текущите нужди, така и бъдещите промени в града.

Уважаеми жители на гр.Банско, за да бъде актуализиран по най-ефективен начин Генералния план за организация на движение, вашето участие е от съществено значение, тъй като желаем да създадем пътна система, която отговаря на нуждите и предпочитанията на гражданите.

Очакваме вашите предложения на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 31 август 2023 г.

Уважаеми съграждани, молим да изпращате мнения и предложения само във връзка с подобряване на Генералния план за организация на движение в гр.Банско. Предложенията ви за изграждане и ремонт на пътната инфраструктура са взети предвид и са включени в общинската Инвестиционна програма, която се изпълнява.

Благодарим за подкрепата ви по време на този процес. Съвместната ни работа ще доведе до подобрение на движението и повишаване на качеството на живот в нашия град.