Log in

БРОЕНИ ДНИ ДО БАНСКО ОПЕРА ФЕСТ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Само след броени дни, Банско отново ще се потопи в света на музиката. Фестивалът за оперна и класическа музика „Банско Опера Фест“ ще се проведе под открито небе на централния площад на 25 и 26 август.
Както винаги, програмата представя различни музикално-сценични жанрове, които ще зарадват любителите на класическото изкуство.
На 25 август (петък), от 20:30 часа, ще бъде представлението на една от най-популярните творби на италианския композитор Джоакино Росини - комедийната опера „Сeвилския бръснар“.
На 26 август (събота), от 20:30 часа, ще гледаме мюзикъла “Бодигард” с впечатляваща сценография и оригиналната оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън.
Двете представления са продукция на Държавна опера Варна.
Не са забравени и най-младите любители на красивата музика. Детска вокално-театрална формация „Таласъмче” ще представи за тях в събота (26 август), от 10:30 часа, спектакъла „Трите феи и спящата красавица“.
Организаторите на Банско Опера Фест - Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик напомнят, че входът е свободен, мястото е площад "Никола Вапцаров", а последните дни на август са отличен избор за почивка в полите на Пирин.