Log in

СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД ОТБЕЛЯЗА 20-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД ОТБЕЛЯЗА 20-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

БАНСКО СЪС СИЛНО ПРИСЪСТВИЕ В КОНСУЛТАТИВНИЯ ОРГАН

Дванадесетокласничката от СУ“Неофит Рилски“ гр.Банско Александра Полежанова взе участие в тържественото заседание на Съвета на децата към председателя на ДАЗД. Тази година Съветът отбелязва 20-годишен юбилей. Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора Иванова заедно с министъра на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова и министъра на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев откриха тържественото заседание, а в събитието се включиха и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, депутатите Деница Сачева, Небие Кабак и Христо Петров, представителят на УНИЦЕФ в България Кристина Де Бройн, представители на държавни институции и неправителствения сектор.

Гости на тържеството в Резиденция Бояна бяха членове на Алумни клуба, към който вече премина и Александра Полежанова, поради навършване на 18-годишна възраст.

В обновения състав на консултативния орган отново са избрани кандидати от Банско – Александър Кулин от ПГЕЕ и Мария-Анджела Гардинър, които ще представляват област Благоевград през следващите две години. Лили Бонкова от Разлог попълни квотата на представителите на деца от уязвими групи в Съвета на децата.