Log in

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С атрактивни спортни игри и дейности, децата и учениците в училищата от община Банско отбелязаха активно Европейския ден на спорта в училище.

Спортните педагози, заедно с треньори и спортисти от спортните клубове, заложиха на забавление и нови начини за физическа активност и спорт, а учениците демонстрираха, че спортът не е просто движение, а мисъл, стратегия и работа в екип.

Гост на спортната проява в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ беше заместник-кметът на община Банско  Костадин Атанасов, който направи специално обръщение към деца, учители и родители: „Европейският ден на спорта в училище е повод да разберем колко е важен и ценен спортът за бъдещото ни развитие, като манталитет и мироглед. Деца, днес вие спечелихте най-голямата награда – смеха, радостта и удоволствието от играта!“

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации, обединени в едно послание: „Здрави чрез спорт“.