Log in

БУДИТЕЛ НА ОБЩИНА БАНСКО ЗА 2023 ГОДИНА

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Уважаеми съграждани,

На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители. В този ден отдаваме  почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на българския народ и националната ни идентичност.

Денят на народните будители е скъп празник за всички българи, а за нас – банскалии,  той е зареден с особено силни емоции и чувство на гордост. Защото ние сме наследници на първенците на народната пробуда, на хората,  които запалиха първите искри в народната свяст.

Делото на народните будители продължава и в съвремието на Банско. Будителите сред нас продължават  да работят на ползу роду, не защото очакват похвали, а защото не могат иначе. А ние им дължим нашето признание и уважение.

Тази година Община Банско отново ще връчи приз „Будител на годината“ на изявен наш съгражданин със значителен принос в духовния живот на Банско.

Културни, музейни, духовни, образователни и обществени институции в Банско направиха номинации, които са включени в анкета за гласуване, публикувана в официалния сайт на Община Банско.

Можете да  гласувате за Будител на община Банско за 2023 г. до 29 октомври 2023 г.

Церемонията по обявяване Будител на годината на Община Банско ще бъде на 1 ноември в НЧ“Никола Вапцаров-1894“