Log in

КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЦА НА НУ “СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

За трета поредна година, родители на деца от НУ “Св. Паисий Хилендарски“, с подкрепата на учители и ръководство на училището, организират „Коледна Благотворителница“.
Съвместно с родителите си, най-малките ученици от Банско са изработили сувенири, играчки, картички и сладкиши с коледна тематика. Те ще ги продават на благотворителен Коледен базар пред главния вход на училището на 3 декември, а събраните средства ще бъдат дарени за лечение на деца в нужда. Децата очакват скъп гост да им бъде самият Дядо Коледа.
В дните преди големия празник, под надслов „Декември – месец на доброто“, децата ще направят сами украсата на Пенсионерския клуб в гр. Банско и ще погостуват на баби и дядовци в клуба.
В Началното училище вече е поставена Коледна пощенска кутия, която събира писма с най-съкровените детски желания и пожелания. Най-вдъхновяващите писма ще бъдат наградени.
Ръководството на училището предизвиква децата да направят нещо добро за града и училището, като им напомнят, че трябва да бъдат добри не само на Коледа.