Log in

БАНСКО ЩЕ ИМА „ДОМ НА ПОКОЙНИКА“

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Днес кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор за изпълнение на строително-монтажни и строително-ремонтни работи за обект: „Дом на покойника – груб строеж в гр. Банско“. Изграждането му е част от предизборната програма на Баненски, с което ще се удовлетвори една отдавна чакана от гражданите социална потребност. Обектът ще бъде реализиран в Гробищния парк на град Банско.

Фирмата-изпълнител „ГРАДИВ 77“ ЕООД, която спечели обществената поръчка, има зад гърба си редица успешно приключени социално значими проекти на територията на общината: „Подобряване на енергийната ефективност, ремонт на покрив и осигуряване на достъпна среда в здравна служба, гр. Добринище“, съфинансиран от Проект „Красива България” при МТСП през 2023 г. и „Ремонт на поликлиника, гр. Банско“ съфинансиран от Проект „Красива България” МТСП през 2022 г.

„Сключването на договора за Дома на покойника е първа стъпка към изграждане на един необходим и очакван от банскалии обект. Дадох дума да го изградим – ето, вече направихме първата крачка за удовлетворяване на дългосрочни социални нужди на нашите съграждани“, заяви кметът Стойчо Баненски.

IMG 1509