Log in

КАМПАНИЯ “КОЛЕДНА ЕЛХА”

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
По традиция, коледните дръвчета внасят уют и атмосфера в домовете ни. Община Банско с удоволствие обявява за втора година кампания "Коледна елха", която се фокусира върху нов живот за коледните дървета.
Този път, в зелените площи пред Общинска администрация в гр. Банско, ще бъде поставено живо коледно дърво, което ще бъде украсено от децата на града. Веселата идея позволява на всяко дете да добави своята ръчно изработена играчка от отпадъчни материали, а през пролетта дървото ще бъде засадено на подходящо за целта място.
За тези, които искат да украсят жива елха у дома, но не могат да се грижат за нея след празниците, Общината предлага да я съхранява и след това да я засади в обществено пространство. Събитието за засаждане на дърветата ще се проведе през март-април, където всеки участник ще има възможността да засади и осинови своето дърво.
Така, чрез участието на гражданите, кампанията не само запазва коледната магия, но и подсилва връзката между хората и природата. 
 Събирането на отрязани коледни елхи също ще бъде част от инициативата, като те ще бъдат преобразувани в естествен тор и използвани за поддържане на общинските площи.
От 3-ти до 25-ти януари 2024 г., Община Банско предлага пункт за събиране на живите и отрязани дървета в двора на общинския гараж на улица "Дунав" № 22. 
Заповядайте и станете част от този проект за обич и грижа към природата!