Log in

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ „МИРНА И ЧЕСТИТА“ НА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С послание коледното вълшебство да бъде искрата, която да запали светлината по пътя ни през Новата 2024 година, над 100 самодейци излязоха на сцената в големия салон на НЧ“Никола Вапцаров-1894“. Те изнесоха красив и весел празничен концерт под надслов „Мирна и честита“.

В пъстър калейдоскоп от традиции и съвременност, песни и танци, фолклор и съвременна музика, бе показано музикалното богатство на България и уникалното културно наследство на Банско.

Аз съм много развълнуван от цялата емоция и красота, която видяхме на сцената. Благодарен съм, че имаме такива уникални традиции и съм много щастлив, че това богато наследство е в сигурните ръце на няколко поколения банскалии, които се събраха тук на сцената и в залата. Сигурен съм, че всички усещаме тази сила, която идва от общите ни корени, от героичното ни минало, от могъществото на планината, и най-вече от единството ни, каза кметът на Банско Стойчо Баненски.

В приветствието си към банскалии и гостите на града, кметът направи кратка ретроспекция на отиващата си година и постигнатото с общи усилия. Той подчерта, че от всички зависи как ще живеем и затова в края на годината трябва да си обещаем да се подкрепяме взаимно, да работим здраво и да си помагаме, защото само така късметът ще бъде на наша страна.

Празничната Коледна програма в община Банско продължава с коледен концерт на самодейците в гр. Добринище на 23 декември.

Навръх Рождество Христово – Божичь, коледари ще обикалят домовете в Банско, а по обяд ще се съберат в центъра на града за голямото дрънкане на звонци.