Log in

СЪЗДАДЕНИ СА УСЛОВИЯ ЗА СПОРТ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ В БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
Работим в интерес на всички, не политизирайте! - апелира кметът на Банско Стойчо Баненски.
След публикация в една от социалните мрежи, която внушава впечатление, че децата от Банско не получават достъп за тренировки на ски пистите, последвалите гневни реакции и опити ситуацията да се използва с конюнктурни и политически цели, кметът свика спешно работно съвещание на общинското ръководство с представители на концесионера на ски зоната „Юлен“ АД и ръководството на Ски клуб „Банско“.
На срещата при кмета Баненски бе изяснено, че проблемът е организационен и вече е бил дискутиран от пряко заинтересованите. С посредничеството на Общината, за пореден път бяха уточнени правилата за тренировъчния процес в ски зоната на местните и на други отбори от страната. Тези правила важат за всички ски клубове и във всички зимни курорти в България, утвърдени са от БФСки и се налагат поради липсата на достатъчна снежна покривка.
Бях избран за кмет, защото съм надпартиен и обещах да защитавам интересите на всички, категоричен бе Стойчо Баненски. Той заяви, че няма да допусне политизиране на общинската дейност и трупане на дивиденти на гърба на банскалии от хора с користни цели.
На срещата при кмета стана ясно, че претенциите на Ски клуб „Банско“ са безпочвени, защото досега този клуб не е подавал заявки за тренировки. Например, днес, на 6 януари, на пистите над Банско тренират четири външни отбора при предварително заявен график.
Всяко дете на Банско има и ще има условия за спорт и отдих. Няма да толерирам някой да опитва да играе съмнителната роля на загрижен гражданин, без реално да има основание за тревога, подчерта Баненски. Той се ангажира, в случай на необходимост, чрез Общината да осигури сутрешния транспорт на децата от Банско за тренировките от 7.00 до 9.30 часа.