Log in

ЗДРАВКА ПАРАПУНОВА ОТ ДОБРИНИЩЕ ОГЛАВИ КЛАСАЦИЯТА НА ФЕНОВЕТЕ ЗА НАЙ-КРАСИВ ГОЛ В АВСТРИЙСКИЯ ФУТБОЛ ПРЕЗ 2023

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Едно смело, силно и красиво момиче от гр. Добринище превзе класацията на австрийската национална медия  ORF Vorarlberg  за най-красив гол на футболното първенство на Австрия през 2023 година.

Здравка Парапунова играе в женския отбор на Спортен клуб Лустенау/Дорнбирн. Миналата година тя отбеляза от воле един от най-впечатляващите голове в австрийското първенство. Заради него, Здравка е включена в класацията, редом с най-добрите голмайстори в Австрия. Освен нея, са включени още две дами, отличили се с точни попадения.

Присъствието на жени в класацията ORF Vorarlberg  е прецедент. А Здравка го прави още по-запомнящ се, защото изпреварва останалите деветима с цели 39% в онлайн гласуването на феновете. Футболните почитатели дават предпочитанието си за нашето момиче категорично. Вторият в класирането е с 29%, а всички останали са под 6%. Крайното класиране на журито е съвсем различно от мнението на феновете и Здравка остана без награда.

Но, както подобава на истински спортист и член на българския женски национален тим по футбол, Здравка Парапунова с достойнство приема това решение. Тя е горда с номинацията  и с присъствието си в класация редом с най-добрите футболисти в Австрия и е искрено благодарна за подкрепата на феновете.

Всички нейни съграждани от Добринище и Банско са изключително горди с постиженията на Здравка, в чиито бъдещи успехи не се съмняват и й пожелават да бъде здрава и уверено да върви напред.