Log in

КМЕТЪТ НА БАНСКО СТОЙЧО БАНЕНСКИ ПРИЕ ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ ДЖОНГИН БЕ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
Посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Джонгин Бе направи неофициална визита в Банско през почивните дни в началото на месеца. По време на посещението си той бе приет от кмета на община Банско Стойчо Баненски.
На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и разширяване на връзките между двете страни в областта на културата и туризма. Кметът на Банско посочи приоритетите в развитието на Банско като целогодишна туристическа дестинация и инвестиционните предпоставки на района.
Интересът към България е голям, сподели Н.Пр. Бе Джонгин, но ограниченията по време на пандемията силно са повлияли върху броя на туристите, посещаващи нашата страна. Посланикът на Република Корея изрази своето възхищение от природните дадености и впечатленията си за туристическия потенциал на района, важни елементи от който са културно-историческото наследство на Банско и присъствието на Национален парк „Пирин“ в списъка на обектите към Конвенцията за опазване на световното природно и културно наследство в ЮНЕСКО.