Log in

ПИСАТЕЛЯТ И ХУДОЖНИК ЖЕКО МИТЕВ ПРЕДСТАВИ ТВОРЧЕСТВОТО СИ В БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
В навечерието на 8-ми март жителите и гостите на Банско имаха възможността да се насладят на една изящна вечер, поднесена с вкус и финес.
Туристическият информационен център в Банско бе домакин на събитие, на което бе представено творчеството на Жеко Митев. Авторът се определя като писател и художник, намерил себе си чрез изкуството след дълго лутане по житейските пътища.
„Ако светът ти се разпада, ако всички твои устои се клатят и пропадаш надолу, не губи време, не се опитвай да наредиш отново тази кула от карти. Ти си пожелан и нарочен от Бог и не можеш да избягаш от тази власт“, споделя Жеко Митев в книгата си „Набелязан за спасение“, която представи пред многобройната аудитория. Под акомпанимента на китара той прочете откъси от книгата. Това е неговата история за личното му падение, загубата на посока и изневярата на таланта, дарен от Бога. След 25 години прекъсване авторът се завръща към изкуството. Невероятни обрати и дарове от съдбата постилат пътят му към неговата мисия и успех.
Във фоайето на ТИЦ беше представена изложба от негови картини, наситени с драматизъм и символика. Изкуство, което не е измислено, а истинско и преживяно. Жеко Митев е удостоен с честта да живописва картини за царския дворец Врана и вече трета година усъвършенства уменията си, работейки за последния дом на българските царе.
А популяризирането на неговото послание започва именно от Банско, защото тук през последните 5 години той преживява тази пълна трансформация.