Log in

ШЕСТ МЕДАЛА НА ЕВРО 24 ЗА ТАЕКУОНДО КЛУБ “ХОУК-БАНСКО”

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

От 15 до 21 април в гр.Копер ,Словения, се проведе Европейското първенство по Таекуондо ITF за мъже и жени, юноши и девойки, момчета и момичета. В надпреварата взеха участие над 800 състезатели от 34 държави.

Българската делегация се включи с 86 състезатели във всички възрастови групи. Двама от най- добрите състезатели на Таекуондо клуб “Хоук - Банско” - Катрин Гемкова и Мартин Димитров, бяха част от националния отбор. Те спечелиха общо шест медала в индивидуалните и отборни дисциплини!

Катрин Гемкова е с първо място спаринг отборно жени, на второ място отборно силов тест и с бронз на индивидуално спаринг жени до 67 кг.

Мартин Димитров е на трето място спаринг отборно юноши старша възраст, на трето място спаринг индивидуално юноши старша възраст +75 кг и на 3 място за специална техника юноши старша възраст.

След успешното участие на Евро 2024, треньорът Николай Кехайов подготвя състезателите от Таекуондо клуб “Хоук - Банско” за международен турнир в Босна и Херцеговина в края на месец-май.