Log in

АКО ИСКАТЕ ДА ВИ Е МУЗИКАЛНО, ИНТЕРЕСНО И ВЕСЕЛО ЕЛАТЕ В БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

В първия уикенд на месец юли във фестивалната столица на България – в красиво и уникално Банско ще бъде музикално, весело и интересно. В продължение на три дни от 5-ти до 7-ми юли граждани и гости на Банско от цялата страна ще гледат най-добрите български филми под открито небе, ще чуят най-добрите маршове и оркестрови композиции във второто издание на Фестивал на училищните оркестри 2024 и ще наблюдават най-добрите български състезатели от екстремния ендуро шампионат.

5-ти и 6-ти юли под открито небе на площад „Никола Вапцаров“ от 21:00 часа най-гледания филм за 2023г., "Чалга" на режисьора Мариан Вълев и най-новия български филм "Пулсът на танца" на режисьора Георги Костов. Всички български заглавия ще бъдат със субтитри на английски език. Начален час от 21:00 часа, а входът е свободен за всички филмови фенове.

В късния следобед от 18:00 часа на 5-юли в Банско ще започне Фестивала на училищните оркестри.

С празнични маршове и оригинални произведения музиканти и танцьори на възраст от 8 до 18 години ще зареждат със своя ентусиазъм и вдъхновение жителите и гостите на Банско.

6-ти и 7-ми юли за първи път мото момчетата от Банско ще организират ендуро биатлон - едно ново преживяване, изпълнено със силна адреналинова емоция, нови умения и уникални природни гледки в подножието на величествения Пирин.