Log in

ДЕСЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ „ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО“ СТАРТИРА В БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Успешният формат Културни вечери „Традиции и изкуство”, организиран за десета поредна година от община Банско стартира днес на препълнения площад „Възраждане“ до черквата „Света Троица”, който се изпълни с десетки туристи с песните на младата и талантлива певица Михаела Бояджийска .

Мария Кушлева, пазител на банските традиции и занаяти, пременена в народна носия, демонстрира как се плете на стаги пред Туристически информационен център.

В програма Културни вечери „Традиции и изкуство“ има богат избор от демонстрации на бански занаяти - плетене на шушони, грънчарство, предене, плетене на кука игла, сноване, пресукване, дърворезба, изработване на сувенири от текстил и други.

Демонстрациите се съпровождат от изпълнения на фолклорни състави от община Банско, показващи традиционното и автентично музикално богатство.

Множество местни автори ще преобразяват фоайето на Туристическия информационен център с изложби на живопис, дигитална графика, художествена обработка на дърво и дървопластика, рисувано стъкло, икони, енергийни картини, ковано желязо и други.

И на фона на всички тези събития, тече пъстрата и богата програма от концерти и фестивали, подслонени в полите на Пирин, където модерното и традиционното туптят в едно сърце!

Културните вечери „Традиции и изкуство” ще продължат до 24 септември.