Log in

Броени дни до старта на кинопанорамата „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“ Банско 2017

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Зимният ски курорт Банско събира киномани, любители на екстемното и белите спортове в дните на кинопанорамата „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“. От 22 до 25 февруари от 18:30 ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филмови ленти за ски и сноуборд – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи линии.

В тазгодишното издание на зимното кино са включени 12 завладяващи заглавия на продукции от Канада, Италия, Франция, Норвегия, Испания, Австрия и Полша. Героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда, ще ни разкрият докъде се простират възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината и колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри.

Зрителите ще могат да се пренесaт на уникални места за ски и сноуборд на остров Шпицберген отвъд Северния полярен кръг, ще съпреживеят спускания със ски от осемхилядници в Хималаите, Канада, Сибир, Исландия, Антарктида и Алпите.

Организатори на кинопанорамата „Snow Cinema – филми за ски и сноуборд“ са Община Банско и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.

Три култови заглавия ще бележат откриването на снежнияфилм фест в Банско – „Затъмнение” (Канада, 2015, Антъни Бонело), „Лео Гасперл и елегантността на завоя” (Лука Бих, Андреа Бруньоли, Италия) и „Грабнат от Еверест” (Норвегия, 2007, Ларс Нилсен). Входът е свободен.

ПРОГРАМА

snow-cinema-003

snow-cinema-002

snow-cinema-001