Log in

Атлети от Банско ще участват в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс в Австрия

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Кметът на община Банско, Георги Икономов, посрещна двама атлети със специални потребности от Банско, които ще вземат участие в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс. Те ще се проведат от 14 до 25 март 2017 г. в градовете Грац, Шладминг и Рамсау, Австрия. На провелата се церемония по изпращане, градоначалникът на Банско подари на младите хора знамето на Банско с пожеланието да се представят по най-достойния начин и да се върнат обратно с най-високия приз.

Община Банско ще бъде представена на Световните зимни игри в Австрия от 26 годишния Михаил Якимов, който ще се състезава в дисциплината алпийски ски и Валя Черкезова на 33 години, която ще представи Банско в дисциплината бягане със снегоходки. За игрите в Австрия България е получила квота от общо 8 атлети с интелектуални затруднения.

Като официален партньор на националната кампания на Спешъл Олимпикс България, Георги Икономов изрази своята подкрепа на българското участие на Световните зимни игри Австрия 2017 г. и пожела на всички български участници увереност, вяра и спортен хъс. „На състезания от този ранг се разкрива пълния потенциал на хората със специални потребности, което допринася за развитието на световната култура и приемственост сред обществото” допълни той.

На срещата присъства още Елена Говедарева, ръководител на Защитено жилище 1 и 2 в град Банско, заедно със своя екип. Генадий Стоицов, който има в актива си два златни медала от Световните зимни игри в ПьонгЧанг в Република Корея през 2013 г. също придружаваше спортните надежди на Банско.

atleti-001

atleti-002

atleti-003

atleti-004