Log in

„Господин Ганьо Балкански” на сцената в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

След успешно турне из Европа, театралите от Общински драматичен театър „Невена Коканова” – гр. Дупница и артисти от Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов” пристигат в Банско с театралната постановка "Г-н Ганьо Балкански".

На 28 март 2017 г. /вторник/ от 18:00 ч. в салона на читалище "Никола Вапцаров" ще оживее образът на един непреходен герой излязъл изпод перото на Алеко Константинов – Бай Ганьо.

Невероятната комедия „Бай Ганьо” от Алеко Константинов е умело адаптирана за сцена от Георги Данаилов, под вещата режисура на Никола Петков и майсторски представена от Ивайло Калоянчев, Светослав Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Ивайло Захариев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска, Виктория Янева. Композитор на спектакъла е Юрий Ступел, а сценографията е поверена на Георги Славков.

Неугасващо е художественото въздействие на произведението, което продължава да бъде актуално и днес с разискваните теми от автора. От дистанцията на времето Алеко ни учи да бъдем всичко онова, което Бай Ганьо не е. Той е кривото отражение на българската и човешка нравственост, която поражда смях, срам и стремеж да се постигне морална висота.          
Билети могат да бъдат закупени на касата на читалището в Банско.

balkanski