Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/29-03-2017/avtor
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/29-03-2017/avtor
Log in

Авторът на приключенската поредица „Хариша”, Биляна Траянова посети Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Във връзка с предстоящия Международен ден на детската книга – 2 април, авторът на приключенската поредица „Хариша” - Биляна Траянова посети Банско. Тя е една от най-обичаните съвременни писателки сред подрастващите в България. В Банско тя вече има стотици млади фенове, в които произведенията й са запалили жив интерес към света, природата и обитателите му. Траянова проведе среща с учениците от трети клас на НУ „Св. Паисий Хилендарски” с класен ръководител Евгения Тренчева, както и четвъртите класове с ръководители Соня Дурчова, Катя Тренчева и Виолета Колчагова.

„Един ден някой от вас ще бъде откривател, друг ще стане изследовател на моретата и океаните. Някой от вас ще се качи на изследователския си кораб, с който ще стигне до нови и непознати места, ще ги открие, ще ги опише, ще ги разкаже. Вие сте бъдещите изследователи. Вие сте бъдещите откриватели. Колко интересен е животът, колко интересен е светът, дали ще искате вие да се забавлявате в това приключение, наречено живот, зависи само от вас. Ако искате животът ви да е интересен трябва да се подготвите за него” с тези си слова Траянова успя да заинтригува децата, като ги накара да се замислят колко много неща им предстоят.

Тя разказа как е започнала да приключенства, благодарение на своята майка, която по интересен начин е провокирала у нея детското любопитство, разказвайки й интересна случка от книга без да разкрива какво се случва в края, за който тя трябвало да прочете определена книга, за да го разкрие.

Разкрити бяха интересни случки поместени в шестте книги от приключенската поредица „Хариша”. В историята на книгата се запознаваме с героя Марко Адамс, който е само на осем години, но попада в невероятни ситуации, а приключенията го следват на всяка крачка. Пустинята на Раджастан, саваната на Кения, джунглата на Малайзия или високите Анди - където и да отиде, Марко среща специални хора, непознати племена, диви животни и открива тайнствени знаци, които ще го отведат до Великото Знание.

Децата задаваха много въпроси към авторката, а тя бе подготвила за тях подаръци – книжки за дивата природа.

Биляна Траянова, освен писател, е актриса, продуцент, пътешественик и не на последно място грижовна майка.avtor-001

{gallery}news-kalo/29-03-2017/avtor{/gallery}