Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/31-03-2017/medalisti
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/31-03-2017/medalisti
Log in

Медалистите на Банско, от Световните зимни игри в Австрия, с награди от кмета Георги Икономов

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Кметът на община Банско, Георги Икономов се срещна с Валя Черкезова и Михаил Якимов, медалисти от провелите се Световни зимни игри в Австрия, от 14 до 25 март 2017 г. в градовете Грац, Шладминг и Рамсау.

Двамата бяха наградени от кмета за достойното им представяне на световния спортен форум и приносът им в популяризирането на спорта сред хората със специфични нужди. Градоначалникът на Банско ги приветства с добре дошли, като им пожела да са здрави и да не спират да спортуват. Валя и Михаил получиха таблетии парична сума в размер на 300 лв. „Постигнатите от тях успехи са поредно доказателство за последователната ни политика за популяризиране на спорта сред всички представители на местното общество. Неслучайно ни бе присъдена и титлата „Европейски град на спорта” за 2017 година” допълни още Икономов.

Атлетите от своя страна изказаха своята благодарност, че винаги имат подкрепата от ръководството на общината и зарадваха кмета с картичка от Шладминг, Австрия. Двамата споделиха впечатленията си от престоя им на австрийска земя, емоциите при откриването на зимните игри и радостта от спечелването на медали.

Михаил Якимов се състезава в дисциплината алпийски ски, а Валя Черкезова участва в дисциплината бягане със снегоходки. Двамата спечелиха общо два медала – сребро в супер гигантския слалом за Мишо и бронз, в дисциплината бягане със снегоходки на 100 метра за Валя. Якимов зае и престижното пето място в гигантския слалом в майсторската дивизия, като при награждаването в Австрияне пропусна да развее знамето на Банско, подарено му от кмета. Носителката на бронза на 100 метра бягане със снегоходки - Валя се пребори за четвъртото място на 200 м в бягането със снегоходки.

Мишо и Валя бяха придружени от Мая Стоицева, началник отдел „Хуманитарни дейности” и Елена Говедарева, ръководител на Защитено жилище 1 и 2 в град Банско, заедно с нейния екип. Ръководителката на Защитеното жилище добави, че двамата атлети от Банско са били талисманите на българската делегация на игрите.medalisti-004

{gallery}news-kalo/31-03-2017/medalisti{/gallery}