Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/25-05-2017/zacvetqvane
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/25-05-2017/zacvetqvane
Log in

Банско – цветен и зелен на прага на лятото

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Лятното зацветяване в община Банско стартира от началото на месец май. По стълбовете на улиците в центъра на града бяха поставени каскадните цветя, а общинските сгради вече са украсени с пъстри саксии с мушката и сакъзче.

В момента тече подмяна на пролетните видове в цветните фигури с лятно цъфтящи (пухче, биденс, петльов гребен, летен гербер, циганче, копривка, пламъче, сенецио, вечно цъфтяща бегония, тагетес и лятна маргаритка). Цветните масиви се дообогатяват и с многогодишни цветя като невен, лавандула, кана и иберис. Цветята се засаждат по предварително направени схеми.

В допълнение към цветните композиции, пешеходната улица „Гоце Делчев” може да се похвали с нова скулптура, пресъздаваща суровата красота на близката планина и допълваща стила на улицата.

Специалистите по озеленяване правят ежедневен мониторинг за състоянието и видът на всяка зелена площ, включително и тревните площи. Периодично се извършва и мониторинг за състоянието на дълготрайната дървесна растителност на територията на община Банско. Изготвени са графици, по които да се поддържат в добро състояние зелените площи за постигане на естетична градска среда.zacvetqvane-002

{gallery}news-kalo/25-05-2017/zacvetqvane{/gallery}