Log in

Членовете на Клуб по туризъм „Бъндерица” опознават България

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Членовете на Клуб по туризъм „Бъндерица” – гр. Банско се завърнаха от обиколка из България. За няколко дни те успяха да посетят емблематични за страната ни дестинации – Велико Търново, Трявна и околностите им.

Организираният поход до Негованската екопътека на р. Негованка, впечатли планинарите, които не пропуснаха да си направят снимки за спомен при величествения водопад „Момин скок”.

Новооткрития музей на восъчните фигури, свързан с историята на Второто българско царство, също бе включен в обиколката. Гостите от Банско имаха уникалната възможност да присъстват на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина” на хълма „Царевец”.

Разхождайки се из уличките на Трявна, банскалии бяха приятно изненадани да чуят песента „Неразделни” („Стройна се Калина вие”), по текст на Пенчо Славейков, да звучи в сърцето на възрожденското градче. Музея на Славейков, Стария град, черквата и Даскаловата къща бяха сред посетените обекти.

На отпътуване към родното Банско, въпреки лошото време, представителите на Клуб по туризъм „Бъндерица” за пореден път покориха връх Шипка и впериха поглед към розовата долина.

banderitza-001

banderitza-002

banderitza-003