Log in

„През девет планини в десета” – конкурс на НП „Пирин”

 • Последна промяна:
 • Дата на създаване:

Национален парк „Пирин” организира конкурс за фотография, рисунка и/или есе на тема „През девет планини в десета”, по случай честването на55 годишнинатаот създаването му през месец ноември 2017г.

Конкурсът цели позитивно отношение към природата и нейното опазване.

Планината е онази магична фигура, която винаги е там някъде горе и мами въображението ни да се впуснем в едно приказно пътешествие. Връзката между човека и природата, и стремежът ни да се съизмерим с нещо толкова голямо и величествено, е естествен избор на вдъхновението за конкурса.

Ако и вие усещате тази връзка между себе си и природата, НП „Пирин” Ви кани на едно творческо предизвикателство. „Нека покажем какво означава природата за нас хората, как я виждаме и какви сме ние, когато сме там горе. Надяваме се с вашите фотографии, рисунки и есета да стигнем далеч – много далеч!Ако трябва през девет планини в десета…”, призовават организаторите на конкурса.

Условия за участие в конкурса:

 • В надпреварата могат да участват всички желаещи без ограничение във възрастта.
 • Фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат съобразени с темата и да показват природа на територията на Национален парк „Пирин”.
 • Всеки участник има право да изпрати три фотографиивъв формат JPG, три рисунки и едно есе.
 • Краен срок: фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат изпращани до 15.10.2017г. След тази дата няма да се приемат фотографии, рисунки и есета.
 • Заедно с тях участникът трябва задължително да изпрати следната информация: име и фамилия, възраст, населено място, e-mail, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява.
 • С изпращане на материалите участникът се съгласява те да бъдат публично споделени в интернет пространството!
 • Изпращайте вашите фотографии, рисунки и/или есета на адрес: обл. Благоевград, общ. Банско, гр. Банско 2770,ул. ”България” №4 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 • В специално създаден албум във Фейсбук – Посетителски информационен център на Национален парк "Пирин" и на сайта на парка http://www.pirin.bg/ ще бъдат публикувани всички снимки, рисунки и есета по реда на тяхното получаване.Гласуването ще се извърши онлайн във фейсбук страницата с харесвания под всяка публикация и ще продължи до 31.10.2017г.
 • Авторите на трите публикации, събрали най-много гласове ще бъдат класирани съответно на първо, второ и трето място. Организаторите уведомяват участниците с два или три продукта, че в крайната класация ще участва само този с най-много гласове. Отличените ще получат грамоти и предметни награди.

Ръководството на Национален парк „Пирин” пожелава успех на всички участници, с молба да спазват сроковете и правилата на конкурса!

Нека покажем красивата природа на нашия Пирин!

pirin