Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/31-07-2017/letni-shkoli
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/31-07-2017/letni-shkoli
Log in

Летните школи в Банско – посетени от стотици деца през лятната им ваканция

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Община Банско за поредна година подари на стотици деца безплатни занимания, реализирайки четири школи в разгара на лятната им ваканция. Повече от месец, над 500 деца, напътствани от професионални инструктори, се учиха да плуват и усъвършенстват уменията си във вода в басейните на хотел „Регнум” в Банско и базата на минерален плаж - гр. Добринище. Всички участници получиха грамоти за успешно завършване на плувно лято 2017.

Организираните от община Банско школи по плуване, музика, изобразително изкуство и детска полицейска академия се радваха на голяма посещаемост от възпитаниците на учебните заведения, детските градини и потребителите на Дневен център „Здравец”.

В кабинета по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски” Марин Бърдарев даваше ценни уроци по фолклорно пеене и струнни инструменти. Младият учител и музикант от Банско готви поредния концерт, в който ще вземат участие и деца от школата по музика.

Школата по изобразително и приложно изкуство откри талантливи деца, които с лекота преобразяваха белия лист, вдъхвайки му живот чрез въображението си и сръчните детски ръце.

В детската полицейска академия децата се запознаха с работата на полицаите. На малките следователи и полицаи от Банско беше направена демонстрация по снемане на пръстови отпечатъци. Показани бяха и помощните средства използвани от служителите на реда. Децата научиха правилата за лична безопасност и движение по пътищата. Придобиха основни знания за даване на първа помощ при необходимост и как да сигнализират на тел. 112.

„Рекапитулацията показва, че школите се оказаха едно от най-предпочитаните занимания за децата на Банско и Добринище през горещите летни дни. Освен забавление и придобиване на нови умения, включилите се деца запазват и поддържат своите навици да бъдат организирани и ангажирани през най-дългата ваканция.Отделихме над 15 000 лева от общинския бюджет, за да осъществим програмата, заложена да бъде напълно безплатна за децата. Интересът към школите, както и изискванията от страна на родителите нараства с всяка изминала година и ние се стремим да удовлетворим обществените очаквания” заяви кмета Георги Икономов по повод финала на лятната образователна програма за деца.letni-shkoli-001

{gallery}news-kalo/31-07-2017/letni-shkoli{/gallery}